top of page

Natural Pavilion

THE NATURAL PAVILION, blikvanger tijdens de afgelopen Floriade Expo in Almere, krijgt een tweede leven. Het unieke gebouw blijft vooralsnog waar het staat: op het terrein van de Flevo Campus in Almere. Het gebouw wordt gebruikt als kantoor-, ontmoetings- en congreslocatie rondom de thema’s circulair, biobased bouwen en stedelijke voedselvraagstukken.
Vanaf de allereerste schetsen was duidelijk dat The Natural Pavilion na sluiting van de Floriade deels of in zijn geheel, op dezelfde plek of ergens anders, een nieuwe functie zou krijgen. Dat is immers waar het bij circulair bouwen om draait: losmaakbaarheid en hergebruik van (bouw)materialen.

Op verzoek van Noordereng groep hebben we als Utique-D advies mogen uitbrengen om het gebouw van infraroodverwarming te voorzien omdat het gebouw onverwacht voorlopig blijft staan. De oplossing is gevonden door het toepassen van Comfortscreen infrarood panelen in de flex werkruimtes en de Heatscreen in de centrale ontvangstruimte in combinatie met Salus Smart-Home oplossing.

heatscreen.jpg
besparen_edited.jpg
duurzaam.jpg
natural.jpg
bottom of page